Откриване на Подземни Инфраструктури с Георадар: Намаляване на Рисковете и Спестяване на Ресурси

Значението на Точната Локализация на Подземни Комунални Услуги

Статистиката показва, че 23% от докладваните щети в САЩ са резултат от недостатъчни практики за локализация на подземни инфраструктури, според Доклада на DIRT за 2016 г. Всяка минута, комунална линия е ударена, подчертавайки важността на предварителната локализация.

Използването на георадар (GPR) за откриване на подземни обекти преди изкопни работи може значително да намали тези рискове. Технологията не само спестява значителни средства – с $4 спестени за всеки $1, инвестирани в проучване на подземни комунални услуги (SUE), но и предотвратява потенциални щети, чийто разход във Великобритания може да варира между £300 и £2800.

Как Георадарът Подобрява Откриване на Подземни Инфраструктури

GPR технологията е революционна в откриването на подземни инфраструктури, включително метални и неметални тръби, подземни резервоари и дори структури без следящи кабели. Тя допълва традиционните методи като електромагнитната (EM) технология, предлагайки:

  • Точно очертаване на комунални услуги, дори когато са в близост една до друга.
  • Надеждни оценки за дълбочина и визуализация на данните за по-добро картографиране.
  • Интеграция с трети страни софтуери, като например Google Earth, за лесно споделяне и архивиране на данни.

Предимства на Георадара в Управлението на Подземни Активи

  • Бърза и точна локализация на погребани тръби и кабели в реално време.
  • Визуализация на място с помощта на MapView и Grid Scan за разбиране на подземната инфраструктура преди началото на изкопни работи.
  • Създаване на детайлни картографски данни и доклади, които могат да бъдат интегрирани в CAD & GIS системи за планиране на инфраструктурни проекти.

Заключение

Инвестицията в георадарна технология за локализация на подземни комунални услуги не само намалява риска от щети и асоциираните с тях разходи, но и подобрява ефективността и безопасността на изкопните работи. Способността на GPR да открива разнообразие от подземни структури го прави незаменим инструмент в индустрията за управление на подземни активи.

Услуги

Тракиян ЕООД предлага услуга , която е уникална за България, а именно заснемане и изготвяне на професионален доклад с георадар. За повече информация натиснете тук

Закупуване на Георадар. Натиснете тук